Polyaspartic vloercoatings

Vloercoatings op basis van polyaspartic bestaan al sinds de begin jaren 90 maar zijn toch relatief nieuw. Deze worden vooral op plaatsen ingezet waar snelheid van belang is. Dat kan zijn bij relatief kleine projecten maar ook in situaties waar toegankelijkheid zoveel mogelijk gewaarborgd dient te worden.

Een echte krachtpatser!

Als het gaat om kwaliteit dan steekt een ProFast vloercoating op basis van polyaspartic met kop en schouders uit boven de rest. ProFast vloercoatings op basis van polyaspartic worden voornamelijk op plaatsen ingezet waar snelheid van belang is. Dit kunnen specifieke ruimten in fabrieken zijn maar ook wandelgangen, trappenhuizen, bepaalde delen van parkeergarages en productieruimen zijn belangrijke toepassingen voor ProFast.

Slijtvast en kleurecht

ProFast polyaspartic coatings zijn tot wel 8 keer slijt- en krasvaster dan de meeste andere coatings. Een ander bijkomend voordeel is dat deze vloercoating volledig kleurecht is. Daar waar een epoxy nogal eens gaat verkleuren, blijven de polyaspartic vloercoatings van Prokol hun kleur volledig behouden. Daarnaast zijn ze goed bestand tegen de meeste chemicaliën.

Decoratief en functioneel

ProFast vloercoatings kunnen zowel in een gladde of antislip vorm worden afgewerkt. Het antislip effect kan worden bereikt door het instrooien met een kwartzand in een bepaalde maat. Daarnaast bestaan er antislip coatings of kan worden gewerkt met zogenaamde kleurvlokken.

Prijs in verhouding tot kwaliteit

Polyaspartic coatings hebben de naam duur te zijn. Door het enorme grondstoffen inkoopvolume van Prokol, kunnen wij deze producten toch tegen een interessante prijs aanbieden. En wanneer we kijken naar alle eigenschappen dan kunnen we ook bij deze coating stellen dat de prijs/kwaliteit verhouding erg goed is. Daarnaast biedt het een uitkomst als het gaat om situaties waar snelheid een vereiste is. Stilstand kost per slot van rekening ook geld.

Polyaspartic in de praktijk

Afhankelijk van de wensen kan er worden gekozen voor meer laagse systemen. Veelal worden er 2 lagen aangebracht met een droogtijd van elk 1 tot 2 uur. Uiteraard dient de vloer vooraf op de juiste wijze te worden behandeld middels stralen of schuren.

ProFast Vloercoatings zijn vrij van oplosmiddelen. Ze kunnen daardoor zonder enig probleem onder binnen omstandigheden worden toegepast.

Advies op maat

Prokol levert diverse soorten vloercoatings. Elke vloercoating heeft zijn specifieke eigenschappen en toepassing. Onze adviseurs staan u graag terzijde met een advies op maat. Wij vertellen u graag de voor- en nadelen van elke vloercoating.

Uitvoering door specialisten

Prokol is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van vloercoatings. Voor het aanbrengen kan Prokol u in contact brengen met gespecialiseerde bedrijven. Zij kunnen u voorzien van een offerte en een advies al dan niet in overleg met Prokol.

Kijk hier hoe u contact mer ons kunt opnemen. Meer informatie kunt u ook vinden op www.prokol.nl of www.polyurea.nl.